Bejelentés


Happy Bees-BALATON mini Méhészet ”A méz tömény napsugár, sűrű cukor, kacagó szeretet


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


ADél-Balatoni Mézút

A Balaton turisztikai régió és kistérsége területén található Dél-Balatoni Mézút a Dél-Dunántúl legszebb tájának egyike. Somogy megye északi részén, Budapest felől érkezve a Balaton déli partjának első fürdőhelyétől, Balatonvilágostól a legnyugatabbra lévő Balatonberényig tart ez a tájegység. A tó közelében lévő településeket magába foglaló vidéket széles, hullámos dombhátak és többnyire egyenes völgyek jellemzik. Rengeteg parkerdő, többek között a balatonlellei Kishegyi-parkerdõ három kiépített erdei pihenőhellyel várja az odalátogatókat és a Balatonföldvári Parkerdõ, melynek területén keresztülhalad az országos jelentőségű Dél-Dunántúli Piros Túra útvonala, szintén hatalmas szeretettel várja látogatóit. A balatonföldvári kistérség településeit több mint száz kilométer turistaút hálózat köti össze. Ebben a festői környezetben kanyarog a Dél-Balatoni Mézút is, amely elkalauzol bennünket a környék nevezetességei között. Közülük az alábbiakat emelnénk ki: Andocs-Kegytemplom és rendház, Mária ruhák múzeuma, kálvária; Balatonboglár - Piros és Kék kápolna, Gömbkilátó, Várdombi Bobpálya és Kalandpark; Balatonendréd - Csipkemúzeum, népmûvészet; Balatonföldvár–Magaspart (Kelta sétány), Országzászló, Hegyi kápolna, Petőfi utcai villasor( Bajor Gizi nyaralója, Kulipintyó, Dr. Korányi Frigyes villája), Római katolikus templom, Széchenyi szobor, Kvassay sétány, Hajóállomás (Galambsziget); Balatonszárszó - József Attila múzeum; Balatonszemes - Posta múzeum, Latinovits Zoltán Emlékmúzeum; Igal - Kálvária-domb, Baumgartner-ház, termálfürdõ; Karád - Karádi hímzés, népművészet, Gárdonyi emléktábla; Kereki - Fejérkõ vár; Kõröshegy- Széchenyi-kastély, Völgyhíd, borverseny, római katolikus templom; Kötcse – Iskolamúzeum; Rádpuszta- Román kori templomrom, lovascentrum; Somogybabod - Inkey-kúria, három szintes mûemlék magtár, Off-Road terepverseny; Somogytúr - Bosnyák-kúria, Kunffy Lajos emlékház; Szántódpuszta - Népmûvészet, lovas napok, skanzen; Szólád - Európa-díjas löszpincesor, Szkíta Golgota szoborpark; Teleki – Árpá- kori templom, tájház;

Töreki Természetvédelmi Terület

Zamárdi - Szamárkõ, Kõhegyi kilátó, tájház.
Ezen csodálatos növényvilágában gazdag települések méhlegelőin gyűjtik a méheink a nektárt és készítik el a Dél- Balaton változatos ízű mézeit. Ezek közül a főbb mézfajták az akácméz, hársméz, vegyes virágméz, repceméz, napraforgóméz. Mézkülönlegességeink közül kiemelendő a szolidágóméz, kakukkfűméz és a facéliaméz. A Dél-Balatoni Mézútat négy szakképzett termelő méhészkolléga alapította azzal a fő céllal, hogy működésével elősegítse a méhészet kulturális és történelmi örökségének megóvását, hagyományainak megőrzését és továbbvitelét, valamint elősegítse a méhészeti idegenforgalom kialakítását és fejlesztését. Szeretettel várjuk Önt egy Dél- Balatoni „mézutazásra”!Legyen a vendégünk és fedezze fel velünk a környék és az egyedi hangulatú méhészetek által kínált élményeket!

A Dél-Balatoni Mézút egy olyan látogatható térség, amely a mézturizmus és az idegenforgalom fejlesztésének segítségével hatással van a helyi termelők méhészetének fellendülésére .
A mézút célja:
• Elsődleges célja a magyar termelői mézek népszerűsítése, -ezen belül a Dél-Balaton és térsége mézeinek, méhészeti termékeinek megismertetése a hazai és külföldi fogyasztókkal.
• A Dél-Balatoni Mézút tevékenységével hozzájárul a Balaton térség – főként Somogy megye turisztikai fejlődéséhez. Gasztronómiai rendezvényeken való aktív részvétel, rendezvények, mézes napok, mézfesztiválok, mézvásárok szervezésével
• Természeti értékeink és környezetünk védelme.

 

Alapítás: Balatonföldvár, 2013.06.14.

Általános információk

Babócsay Judit (Sebestyén Judit)
elnök
Tel.: +36 20 284 2442
E-mail: sebestyenjudit84@gmail.com
Levélcím: 8623 Balatonföldvár Ady Endre utca 47
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!